ORPHAN COLOURS – KING OF ALCHEMY

Artiest info
Website
facebook
Label: Wolfmoon Records

Uit de assen van de Britse folk- en Americana-formatie ‘a.h.a.b.’ en de Britse indie rockgroep ‘Noah And The Whale’ ontstond reeds in 2016 een nieuwe Americana-muziek spelende band onder de naam ‘Orphan Colours’ die dat jaar een eerste EP “High Hopes” uitbracht. Zanger en multi-instrumentalist Dave Burn was voorafgaand de frontman-zanger en mede-oprichter van ‘a.h.a.b.’ en Fred Abbott was actief als leadgitarist en keyboardsspeler bij ‘Noah And The Whale’. Hij bracht vorig jaar met “Shining Under The Soot” nog een soloplaat uit als ‘Fred Abbott And The Wild Unknown’. Zij werden acht jaar geleden samen met bassist Lee Childs door de Londense producer en ook ex-‘a.h.a.b.’-frontman Steven Llewellyn opgetrommeld om ‘Orphan Colours’ te formeren waarin hij de leadzang en het songschrijven voor zijn rekening zou nemen bij de nummers op hun officiële debuutplaat “All On Red’ die begin 2018 op de markt is gekomen.

Nu werd een opvolger voor die plaat klaargestoomd met het album “King Of Alchemy” dat begin juni 2024 officieel werd gereleased. Elf nummers werden opgenomen met een hele reeks gastmuzikanten waaronder vier drummers, een blazersduo ‘Blackjack Horns’ (Jack Birchwood en Nik Carter), pedal steelgitaarspeler Joe Harvey-Whyte en de twee vrouwelijke backing vocalisten Francesca Belamonte en Beth Rowley.

Op de hieronder te beluisteren audiovideo’s kunt u achtereenvolgens genieten van de nummers “Temptress”, de ritmisch rootsrockende albumopeningstrack en het melodieuze “Blame It On The Weather”, de recent uitgebrachte eerste single uit “King Of Alchemy”. Andere songs uit het album die ons wel konden bekoren zijn “Free” met snerpende gitaren en dito blazers, de epische titeltrack “King Of Alchemy” die ons even aan het vroegere werk van de Britse poprockformatie ‘Squeeze’ deed denken en het gevarieerd geïnstrumenteerde “Wave”. Nog mooier vinden wij de door klanken van een pedal steelgitaar gekenmerkte Americana-nummers met countryballads “Always Spend The Days Running”, “The Vibe” en het meer folky liedje “Radio Heart” en de als een duet gebbrachte aflsuitende song “Let You Go”. Heel leuke plaat van ‘Orphan Colours’ die schreeuwt om een spoedig vervolg!

(valsam)


10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ORPHAN COLOURS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.